written by
UNBLND

4 Anime en manga winkels in Brussel die jouw fantasie meenemen naar Tokyo.

comics 4 min , August 6, 2023

Anime kijken of manga lezen is een life style. Je doet het liefst in je kamer onder een deken met een warm kopje thee. Of je daar nu altijd klaar voor bent, hoeven wij ons niet af te vragen. Maar is je kamer er wel klaar voor? Want niets is beter dan naar een aflevering van One Piece te kijken met Wanted Posters van je favoriete personages op je muren. Of een figuur van Gojo Satoru wiens ogen licht reflecteren wanneer je in het donker Jujutsu Kaisen aan het kijken bent. Daarom heeft UNBLND een lijst met anime en manga winkels in Brussel voor jou opgemaakt. Elke winkel heeft een uniek kenmerk dat jouw bezoek extra plezierig maakt.

Manga winkels in Brussel

  1. Ichiban
  2. Feniksu
  3. Smartoys
  4. Super Dragon Toys
MangaWinkelsBrussel
Manga winkels Brussel

1. Ichiban in Brussel centrum

IchibanMangaBrussel
Ichiban in Brussel

Ichiban Manga Café is een vrij bekende anime en manga winkel in Brussel. Naast een groot aanbod aan figuurtjes, manga en kledij, vind je er ook replica’s van katana’s uit veel bekende series: Rurouni Kenshin, Samurai Champloo, One Piece, enz. Naast allerlei goodies kan je hier ook lekker Japans eten kopen. Je vindt er niet alleen een groot assortiment van noodles, maar ook Japanse snoep! De winkel is makkelijk bereikbaar in het centrum van Brussel. Naast de fysieke winkel heeft Ichiban ook een online anime en manga winkel. Op heel koude dagen hoef je dan niet eens uit het huis om je nieuwe manga te bestellen.

Adres: Anspachlaan 94, 1000 Brussel.

Toon op Google Maps

2. Feniksu in BrFeniksuAnimeMangaBrusselussel centrum

FeniksuAnimeMangaBrussel
Feniksu in het centrum van Brussel

Feniksu is een klein maar fijn anime en manga winkeltje in het centrum van Brussel vol met figuurtjes uit de populairste anime en manga. Het is kort gelegen naast een andere winkel die iets verder in ons lijstje komt. Hoewel de winkel iets kleiner oogt, valt die toch op in zijn eigen originele feniks stijl. In de etalage valt het beeld van Bardock uit Dragon Ball op! Wanneer je binnenkomt, krijg je het gevoel alsof je via een poort in een andere wereld stapt. Ook zij hebben een online winkel, maar deze is enkel in het Frans beschikbaar.

Adres: Steenstraat 16, 1000 Brussel.

Toon op Google Maps

Op zoek naar buddies om samen deze winkel te bezoeken? die de winkel met je bezoekt? Download UNBLND en join de Anime Buddies groep. Daar vind je mensen die ook van anime of manga houden. Volg deze link of scan de QR-code. Happy unblinding!

3. Smartoys in Brussel centrum

AnimeMangaGamesBrussel
Smartoys in het centrum van Brussel

We hebben bij Feniksu nog een andere winkel vermeld, weet je nog? Hier heb je hem. Smartoys is eigenlijk een winkel voor games en gaming artikelen. Toch verdient het zeker een plaats op deze lijst. Want wat is er nu beter dan een anime kijken en de nieuwste game over die anime spelen? Hierbij denken wij aan Pokémon, Dragon ball, Naruto, enz. Naast de games vind je natuurlijk andere artikelen over anime en manga. Het zijn dan vooral dingen zoals Pokémon kaarten, figuurtjes en T-shirts. Hier vind je een link naar de online winkel. Zoals eerder vermeld ligt de winkel naast Feniksu. Je vindt ook een Smartoys winkel in Elsene, Ukkel of Nijvel.

Adres: Steenstraat 20, 1000 Brussel.

Toon op Google Maps

4. Super Dragon Toys in Brussel centrum

MangaAnimeKpopBrussel
Super Dragon Toys op Sint-Katelijnestraat in Brussel

Deze Brusselse anime en manga winkel is al een beetje verder uit de grote markt gelegen. Zoals je uit de winkelnaam misschien hebt geraden, heeft de winkel een thema dat sterk op die van Dragon Ball lijkt. Binnen in de winkel vind je meteen allerlei verschillende sets met Pokémon kaarten. Verderop staan verpakkingen met figuren van je favoriete personages uit Dragon Ball, Attack on Titan en veel meer andere anime en manga. Maar wat deze winkel speciaal maakt, is aanwezigheid van allerlei Kpop albums en posters. Als je een Kpop diehard bent dan is het wel waard om een paar meter verder te lopen. Of toch niet. Want ook zij hebben een online winkel in het Nederlands, Frans en Engels. Je kan vooraf dingen van je favoriete anime, manga of kpop groep bestellen.

Adres: Sint-Katelijnestraat 6, 1000 Brussel.

Toon op Google Maps

Nummer één van de beste anime en manga winkels in Brussel?

Welke anime en manga winkels in Brussel de beste is hangt natuurlijk af van waar je naar opzoek bent. Wil je een nieuw figuur voor op je kamer? Kies dan voor Ichiban of Feniksu. Is het tijd om je voorraad noodles bij te vullen? Dan is weer Ichiban je bestemming. Wil je langs alle kanten omringd zijn door figuurtjes? Dan is Feniksu volgens ons beter. Voor videospelletjes moet je naar Smartoys. Als je ook Kpop artikelen zoekt, stap even verder richting Sint-Katelijnestraat naar Super Dragon Toys. Heb je er al zin in? Tof! We zien elkaar daar. Zoek je naar iemand om mee te gaan? Vind je anime en manga buddie op UNBLND (of scan de QR-code hieronder).

Samen manga lezen en anime kijken in Brussel
Samen manga lezen en anime kijken - Brussel - UNBLND group
hobbies interests comics
Sign Up for Our Newsletter
Sign up for our newsletter