written by
UNBLND

De 8 leukste dingen om te doen in Brussel

places to visit 3 min , January 8, 2024

Brussel is het politieke hart van Europa, maar vergis je niet als je denkt dat Brussel alleen maar over de Europese wijk gaat. Het is ook het hart van strips, muziek, allerlei soorten kunst en heerlijke wafels. Het is twijfelachtig of u zich ooit zult vervelen in Brussel. Er zijn veel verschillende internationale gemeenschappen en stammen met verschillende interesses waarmee je in contact kunt komen en deel kunt nemen aan eindeloze activiteiten. Weet je niet wat je daar moet doen? Kom hier, poesje. We geven je een lijst met de 8 leukste dingen om te doen in Brussel.

things to do in brussels
Dingen om te doen in Brussel - Art by Tom Schamp

Atomium

Het Atomium is een van de populairste attracties in Brussel. Dit 102 meter hoge gebouw (geloof ons, het is een gebouw) werd gebouwd voor de Expo 58, ook wel bekend als de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1958. Het Atomium werd gebouwd om een menselijkere wereld voor te stellen die atoomenergie zou gebruiken voor vreedzame wetenschappelijke en technologische vooruitgang. Ga voor een panoramisch uitzicht of een uitkijkpunt (de beste plek voor foto's), je zult versteld staan hoe mooi deze stad er van bovenaf uitziet. Kijk op de website van Atomium voor praktische info en prijzen.

attractions in Brussels
Dingen om te doen in Brussel - Photo by Cedric Schulze

Beer Tasting Tour

Breng ongeveer twee uur door met het proeven van vijf verschillende soorten bier, leer de geheimen van Belgische bieren en maak zelfs kennis met de magie van het brouwen. Tijdens deze bierproeverij leer je hoe je bier op de juiste manier proeft en heb je een leuke tijd met eventuele nieuwe vrienden. Een geweldige keuze voor de regenachtige dagen wanneer je niet weet wat je moet doen in Brussel.

things to do in Brussels
Dingen om te doen in Brussel - Photo by Stanislav Ivanitskiy

Koninklijke Serres van Laken

Als je Brussel in de lente bezoekt, heb je geluk als je een bezoek boekt aan de Koninklijke Serres van Laken. De serres liggen in het park van het Koninklijk Kasteel van Laken. Ze tellen een diversiteit aan planten uit tropische, subtropische en koude klimaten. Voor een symbolische prijs van € 2,50 kun je een prachtig bezoek vol bloeiende bloemen meemaken.

Things to see in Brussels
Dingen om te doen in Brussel - Photo by Alex Vasey

Koninklijk Theater van Toone

Dit fascinerende traditionele poppentheater is het enige poppentheater dat nog actief is in Brussel. In een taverna-stijl kun je allerlei soorten bier of wijn (als je een liefhebber bent) drinken tussen de marionetten en hun marionettenmuseum bekijken om te zien wie er al met pensioen is. Je hebt een atypische poppenkastervaring. Het is zeker een van de leukste dingen om te zien in Brussel.

things to do in Belgium
Dingen om te doen in Brussel - Théatre Royal de Toone

BOZAR

Bozar is een centrum voor Schone Kunsten in Brussel. Het biedt de meest uiteenlopende kunstwerken: architectuur, literatuur, film, theater en dans. Je kunt zelfs deelnemen aan een van de vele lezingen die in Bozar worden gehouden. Een mix van klassiek en hedendaags, je raadt nooit wat er in het gebouw van Bozar zit, dat het beste van twee werelden biedt.

things to do in brussels
Dingen om te doen in Brussel - Photo by Patrice Deramaix

Gebouwen van het Europees Parlement

Een van de redenen waarom Brussel als het hart van Europa wordt beschouwd, is omdat de Europese Unie daar gevestigd is, wat de Belgische wijken een heel zakelijke uitstraling geeft. Of je nu geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Europees Parlement, het Parlamentarium of nieuwsgierig bent naar de Europese geschiedenis, je kunt een hele dag activiteiten plannen in de gebouwen van het Europees Parlement. Je kunt zelfs een prachtige Burgertuin op je lijstje zetten, gevestigd in het voormalige woonhuis en atelier van de 19e-eeuwse kunstenaar Antoine Wiertz.

what to see in Belgium
Dingen om te doen in Brussel - Photo by François Genon

Strips / Comics

In de Frans-Belgische cultuur nemen strips een aparte plaats in en worden ze beschouwd als de negende kunst. Je kunt hier meer lezen over strips in de Frans-Belgische cultuur. De Belgische straten kunnen niet anders. Let op je omgeving en zelfs op de plafonds terwijl je door de stad slentert. Misschien vind je wel een van je favoriete stripfiguren die gewoon zijn gang gaat. Bekijk deze kaart met een striproute.

things to do in Belgium
Dingen om te doen in Brussel - Photo by Adrián Santalla

UNBLND

Als je zin hebt in een lokale vriend om je te vergezellen in een Brussels avontuur, download dan de UNBLND app. Wil je naar een museum? Een bar? Een wandeling in het park? Zeg het maar. UNBLND zoekt de leuke mensen voor je. UNBLND is een Belgisch bedrijf, fyi. ;) Je vindt UNBLND in de Apple Store en Google Play.

Leuke dingen om te doen samen via UNBLND
Leuke dingen om te doen samen via UNBLND
travel interests
Sign Up for Our Newsletter
Sign up for our newsletter